Alacsonyan szállnak a repülők a Pagonyban

Jó gyerekkönyveket találni nem is olyan egyszerű, mint azt az ember gondolná. Felnőtt fejjel ugyanis sokan nehezen tudjuk megítélni, mitől lesz valami – pláne egy könyv – egy kisgyerek számára is érdekes, azt pedig, hogy melyik korosztály számára mit válasszunk, valószínűleg még nehezebben tudjuk behatárolni. A Pagony könyvesboltjait éppen azért szeretem, mert átsegít ezen a nehézségen: a hihetetlenül széles kínálat és a hozzáértő eladók ugyanis nagyban megkönnyítik a bizonytalan vásárló dolgát.

Legutóbb éppen a három éves unokaöcsémnek, Ákoskának kerestem náluk ajándékot, amikor az egyik sarokpuffon észrevettem egy kisfiút. Egy hatalmas leporellót tartott az ölében, ami mögül csak egyvalami látszott ki: a kék cipője, amit egy narancssárga repülő díszített. Azonnal keresni kezdtem a szememmel a gyerekhez tartozó felnőttet, Ákoska ugyanis történetesen odavan a repülőkért, azon kívül tisztességes három éveshez méltóan éppen tegnapelőtt szaggatta szét az egyik cipőjét a játszón. Megcéloztam a kisfiú mellett nézelődő huszonéves szőke lányt, és óvatosan megszólítottam. Kiderült, hogy nem lőttem mellé: tényleg a kisfiúhoz tartozott, és nagyon kedvesen felvilágosított a repcsis cipő származási helyéről. Ami, mint kiderült, a cipomarket.hu nevű webshop.

Bár szent meggyőződésem, hogy nem létezik a könyvnél jobb ajándék, félretéve az elveimet még ott a könyvesboltban rákerestem az oldalra a telefonomon. Már ezen a ponton kiütközött a cipomarket.hu egyik előnye: telefonról is tökéletesen használható volt. Nem esett szét, könnyen megtaláltam a releváns szűrőket, és ami a fő, pár perc alatt meglett a repülős cipő is. A d. d. Step kínálatában lehet rábukkanni egyébként, ami gyerekcipők szempontjából az egyik legnagyobb választékkal rendelkező márka az oldalon. A kifejezetten gyerekcipők gyártására szakosodott cég nagy figyelmet szentel a kényelemnek és a szabad mozgásnak, ami stabil tartású, könnyű és puha lábbeliket eredményez, amelyekben az éppen csak járni tanuló apróságok is bátran és biztonságosan fedezhetik fel maguknak a világot. A lábujjvédős kialakítás egyrészt a gyerekek lábának megfelelő növekedésében segít, másrészt a cipő időtállóságát is nagyban fokozza (amit gyakorló nagynéniként én magam is tanúsíthatok, ha ugyanis nem láttam legalább százszor az unokaöcsémet, amint a törpemotorját hajtva a betonon húzza a cipője orrát, akkor egyszer sem…)

A d. d. Stepsen kívül azonban érdemes más márkáknál is körülnéznünk gyerekcipők után, a cipomarket.hu kínálatában ugyanis meglehetősen sok lábbelit találunk ebben a kategóriában. A GYEREK menüpontot választva cipők, papucsok, bakancsok, szandálok és csizmák között is válogathatunk. A papucsoknál például szép számban képviselteti magát a spanyol Ipanema, de ugyanez mondható el a Grendháról és a Riderről is, így egy meglehetősen széles választékot böngészhetünk át, akár strandoláshoz, akár az úszóedzésre, akár otthonra keresünk papucsot a gyerekünknek.

Korosztály tekintetében is meglehetősen széles spektrumot fog át az oldal: a kis totyogós kortól egészen a kiskamasz korig találhatunk náluk cipellőt.

Még vonzóbbá teszi a webshopot, hogy nem csak a gyerekeknek, de egyúttal saját magunknak vagy a párunknak is kereshetünk cipőt, a cipomarket.hu ugyanis igyekszik a lehető legszélesebb vásárlói réteget lefedni, és széles kínálatot biztosítani korra és nemre való tekintet nélkül bárkinek.

El is határoztam már a könyvesbolt közepén, hogy ezúttal fájó szívvel bár, de feláldozom a szellemi táplálékot a pragmatikus szempontok (meg a repülőimádat) oltárán, és könyv helyett kiscipőt adok ajándékba Ákoskának a cipomarket.hu-ról. Bár nem kértem szakmai segítséget senkitől, mégis teljesen biztos vagyok a sikerben.