Az örök kérdés: monitor, vagy belső képalkotás?

Mindig is én voltam a kakukktojás a barátaim között

Könyvmolyként valahogy mindig kilógtam a sorból a barátaim szemében. De nem azért, mert olyan sokat olvastam. Hanem azért, mert filmet nézni is nagyon szerettem. Így az igazán durva könyvfaló barátaim szemében én sosem voltam a könyvekbe igazán szerelmes. Hiszen hogyan is szeretheti valaki igazán a könyvek világát, aki ennyire oda van a filmekért? A filmes haverjaim viszont sokszor nem értették, mit vagyok úgy oda egy huszadik századi novelláért. Pedig szerintem a két világ nem is áll olyan távol egymástól. Legalábbis én mindkettőt szeretem, csak mindkettőt más miatt. Könyvet azért szeretek annyira olvasni, mert akkor minden az én képzeletem szerint jelenik meg a fejemben, amiről olvasok. Én alkotok világot a szöveghez, a saját fantáziámra hagyatkozva.

Amikor pedig filmet nézek, akkor mások fantáziavilága tárul ki előttem. Sokan vádolják a filmeket azzal, hogy nem késztetik önálló gondolkodásra a nézőt, nem stimulálják a fantáziáját eléggé, hiszen vizuálisan mindent készként kap gyakorlatilag. De én ezt nem így élem meg. Hanem mint egy utazást valaki másnak az elméjében. Ehhez a lebilincselő utazáshoz pedig nagyon fontos, hogy legyen otthon egy jó monitor, ami a megfelelő élményt képes eljuttatni a nézőhöz. Egy ismerősöm ajánlotta a figyelmembe a BestMarkt internetes webáruházat nem is olyan régen, és én azóta kizárólag náluk vásárolok IT eszközöket, így többek között a monitoromat is az ő oldalukról szereztem. Amit kifejezetten szeretek az oldalban, hogy hihetetlenül jól lehet keresni rajta. Nincs olyan funkció, amire ne tudnék gyorsan rádobni egy szűrést, hogy jobban személyre tudjam szabni a keresést. De az is nagyon hasznos lehet, ha monitor vásárlás előtt állsz, amit az oldal alján találsz.

Így válassz megfelelő monitort a BestMarkt-ról

A BestMarkt nagyon figyel rá ugyanis, hogy a vásárlói a lehető legjobb döntést tudják hozni, legyen szó akár háztartási eszközként funkciónáló, akár professzionális célt szolgáló monitor megvásárlásáról. Ezért az oldal alján egy nagyon hasznos összefoglalót is találni, ami minden fontos információt elárul a monitorokról, és tippeket ad a megfelelő darab kiválasztásához. Én a saját monitorom kiválasztásakor is nagyon sok szemponttal a BestMarkt összefoglalója kapcsán kerültem tisztába. Így aztán a vásárlás előtt rengeteget tanultam a megfelelő kontrasztarányról,, fénysűrűségről, és persze a felbontásról is. Az sem mindegy, milyen felületkialakítással választunk magunknak monitort. Nekem például korábban nagyon tetszettek a fényes felületű készülékek. A BestMarkt azonban elhívta rá a figyelmem, hogy ezek a típusok nem kezelik jól a fényt, és adott esetben nagyon zavaró lehet a fényvisszatükröződés a monitorokról. Így én például kifejezetten a BestMarkt hatására választottam matt monitort, és egyáltalán nem bántam meg a döntésemet!

De hogy még tovább menjek, a BestMarkt nem csak ebben volt a segítségemre, hanem abban is, hogy megértsem, milyen csatlakozók elérhetők az egyes monitor típusokhoz. A monitorok többségét, ahogyan a kínálatban ti is tapasztalni fogjátok, VDA kábellel adják, de érdemes HDMI kábelt is beszereznünk a jobb képminőség elérése érdekében. Mindemellett pedig akár olyan extrákkal is kacérkodhatunk a monitor választás kapcsán, mint az érintőképernyős megoldás, a 3D-s támogatottság, vagy éppen a beépített hangszóró. Szerencsére a BestMarkt nem ismer lehetetlent, és bármilyen monitor elképzelés megtalálható a kínálatukban. Ti mikor látogattok el az oldalukra, hogy a saját szemetekkel is meggyőződjetek minderről?