Hol talál meg egy helyen minden tudnivalót és hozzávalót a natúrkozmetikumokhoz?

Szembe úszva az árral

A fogyasztói társadalom bekebelezése ellen egyre szélesebb körben lépnek fel tudatosan kisebb-nagyobb közösségek és független egyének egyaránt. Ezek azok az emberek, akiknek elegük lett abból, hogy a piac a felesleges fogyasztás minél intenzívebb előmozdítása érdekében elárasztja a boltokat árukkal. Nem támogatják vásárlásaikkal a tömegtermelést, hanem minden igyekezetükkel arra törekszenek, hogy önellátóként ne szoruljanak a piaci kínálat sokszor silány termékeire az élet több-kevesebb területén.

Függetlenedés a piactól

Ezeket a lelkes és egyre növekvő létszámú csoportokat a könyvkiadók is támogatják. Egymás után sorra jelennek meg változatos témákban azok a könyvek, melyekre támaszkodva kiépíthetjük magunknak az önellátási rendszereket. Talán a leginkább magától értetődő terület a táplálkozás, az élelmiszerek előállítása. Aki már rászánta magát arra, hogy e célból vidékre költözzön, és fenntartson egy kisebb saját gazdaságot, már megtette a legfontosabb lépést. Az önellátó gazdálkodásról szóló könyvek részletes útmutatóval szolgálnak arról, hogy miként termelhetjük meg magunknak az élelmiszereink nagy részét. Ezzel függetleníthetjük magunkat az élelmiszerpiaci áraktól, melyek ingadozása időről-időre megkeseríti a kiszolgáltatottabb társadalmi csoportok életét.

Házi natúrkozmetikumok összetevői

Természetesen nemcsak az ételeink, italaink előállítására korlátozódhat az önellátás. Ezen túlmenően a modern világban megszokott alap higiéniához kapcsolódó termékek, valamint az elsődlegesen nőket érintő kozmetikumok készítése sem elképzelhetetlen házilag. A természet hatóanyagok széles palettáját vonultatja fel annak érdekében, hogy kiválaszthassuk a tökéletes összetevőket. A tökéletes összetevőket ahhoz, hogy a bőrünk egyedi igényeinek leginkább megfelelő készítményeket állíthassuk elő személyre szabottan. Legyen szó az ükanyáink ismert gyógynövényeitől kezdve távoli tájak hasznos növényi kivonatain keresztül a modern időkben felfedezett új természetes eredetű anyagokig.

A humanityaruhaz.hu webshopban kapható Natúrkozmetikumok című könyv végeláthatatlan mennyiségű praktikus receptjében ismertet olyan népszerű hatóanyagokat is, mint az Aloe vera, az avokádóolaj vagy a teafa. Bemutat hagyományos eredetű natúrkozmetikumokat, mint amilyen a vadrózsaolaj. Elkalauzol minket többek között az egzotikus származású karnaubaviasz és a selyemprotein világába is. Végezetül olyan gyógyhatású szereket is elénk tár, melynek kozmetikai alkalmazása sokak szeme elől ez idáig rejtve volt, mint például a kakaóvajé. A természetes összetevők sokoldalúságával, felhasználási területeik sokrétűségével kifejezetten részletesen foglalkozik ez a kitűnő kötet. Igen ám, de hol érdemes beszereznünk mindezeket a natúrkozmetikumaink számára kulcsfontosságú anyagokat?

A Humanity pontosan erre építi küldetését. Ugyanazokat a hatóanyagokat és összetevőket kínálja az egyéni vásárlók számára is, mint amiket a nagy gyártók is alkalmaznak termékeikben. Így tehát lehetőséget kapunk arra, hogy a tőlük megszokott minőségű, prémium minőségű natúrkozmetikumokat ezentúl magunk, otthon is elkészíthessük.

Szerepel a kínálatban például számtalan vitamin, melyekkel dúsíthatjuk szereinket. Ilyen az E-vitamin is, mellyel tökéletesíthetjük a kencéink hatását: tehető arcolajokba, arckrémekbe, szemkörnyék ápolókba, általános testápolókba.

Az emulgeátorok abban segítenek, hogy a vizes és az olajos összetevők megfelelő módon legyenek képesek homogén egyveleget alkotni. Maguktól ugyanis nem tudnak megfelelően, tartósan keveredni egymással.

Hogy az elkészült szereknek tökéletes állagot biztosítsunk, nélkülözhetetlenek a gélképzők is. Ezek illeszthetők krémek, tusfürdők, hajbalzsamok, sőt, akár még a dezodorok összetevői közé is.

Kaphatók itt továbbá mindenféle alapok is, melyek praktikus félkész megoldást nyújtanak saját készítésű szappanokhoz, samponokhoz, balzsamokhoz, stb. Egyedileg személyre szabhatók további kiegészítő anyagok hozzáadásával, mint pl. illatanyagok, színezők vagy vitaminok. Ha extravagáns élményre vágyunk, akár még ásványi eredetű, színes pala csillámporokkal is tuningolhatjuk szereinket, ha igazán különleges élményt nyújtó kényeztetésre vágyunk.

Amelyik szer esetében indokolt, hozzáadható viaszok és növényi gyanták is rendelhetők számtalan változatban és kiszerelésben.

Hasonlóképp tudunk adni az alapanyagokhoz növényi szárítmányokat, parajdi sót vagy éppen pigmenteket is; ezek mind elérhetők a webshop bőséges termékkínálatában.

Tenzidek hozzákeverésével a tusfürdőnk, a samponunk vagy épp a mosogatószerünk nemcsak sűrűbbé és habzóbbá válik, hanem még bőrünket hidratálni is képesek lesznek.

Mindig szükséges a tartósítás is, hiszen nem néhány napnyi felhasználás a célunk natúrkozmetikumaink elkészítésekor. Tartósító hatással azonban szerencsére számos természetes eredetű anyag is rendelkezik, így nem kell mesterséges tartósítószerekhez folyamodnunk. Ebben is segítségünkre sietnek a webshop megbízható és kitűnő minőségű termékei.

De ez még mindig nem minden. Természetesen a natúrkozmetikumok összetevői mellé szükségünk lesz a gyártáshoz formákra, és a tároláshoz edényekre. Ezek is mind a cikkek széles palettáját gazdagítják, valamint fontos hordozói az áruház környezetbarát küldetésének is. Előnyben részesítik az újrahasznosítható üveg anyagú tégelyek és üvegek használatát, a környezetet jobban terhelő műanyag csomagolással szemben. A nagyobb kiszerelések sokkal gazdaságosabb megoldást nyújtanak, és a hulladék termelődéséhez is csak csekélyebb mértékben járulnak hozzá.

Egy igazán megbízható webshop

Az ökotudatos vásárlók szíve tehát minden bizonnyal vidámabban dobog majd, amikor a Humanity Áruház környezetbarát megoldásaival találkoznak. Az ellenőrzött minőség, a korrekt árak és a rövid szállítási határidő pedig a megbízhatóságot tükrözi, csakúgy, mint a beszállító partnerek gondos kiválasztása.

Így kerülhet végül a Natúrkozmetikumok című könyv és a tengernyi hozzávaló meg kiegészítő egyszerre a kosarunkba, majd a kezünkbe a kényelmes megrendelési és a gyors házhozszállítási folyamat eredményeképp. Hogy boldogan kutyulhassuk mi is a jól bevált recepteket vagy épp a kreativitásunkat dicsérő saját találmányainkat!