Pelenkázó lapról sem a könyvekből hallottam

Sok könyvet olvastam a közelmúltban, de egyikben sem volt szó arról, hogy mi az a pelenkázó lap. Pedig volt közte bőven szórakoztató irodalom, meg tudományos írások is. De valahogy ez a fogalom nem került elő, nem is értem, hogy miért… Pedig egy romantikus lányregény kellős közepén, vagy egy érdekfeszítő sci-fi csattanójánál igazán helye lenne egy ilyen témának is. Vagy nem? Minden esetre az én életemben most nagyon is helye van, mert hogy érkezik az első jövevény a családba.

Márpedig az új generáció első tagjának aztán minden meg kell venni, amit csak lehet. Teljesen mindegy, hogy miről van szó, mindent most fogunk először kipróbálni, tehát mindenből meg fogjuk venni az összes létező lehetőséget, hogy aztán eldöntsük, hogy melyik a legjobb és a második babánál már csak az kelljen majd.

Így találkoztam most először azzal a fogalommal, hogy pelenkázó lap. Hát mégis mi lehet az a pelenkázó lap? – kérdeztem magamban mikor először olvastam, hogy ilyen létezik. Aztán szépen lassan világossá vált a dolog. Itt egy olyan kendőről, vagy rétegről van szó, ami tulajdonképpen egy pelenkázó felületként szolgál.

Ez egy egészen praktikus eszköz, hiszen nem mindig otthon jön el a pelus cseréjének ideje és bizony ha úgy alakul, akkor bárhol máshol is meg kell oldani ezt a feladatot. Az viszont egyáltalán nem garantált, hogy mindenhol máshol is lesz erre megfelelő felület. Tehát egyáltalán nem biztos az, hogy egy nagy rohanás közepette pont lesz egy olyan hely, ami tiszta és megfelelő egy gyerek pelenkázásához.

Erre ad megoldást a pelenkázó lap. Olyan csomagot kell elképzelni, amiben van jó pár darab ebből a lapból. Mindegyik teljesen steril és tiszta felületet ad ahhoz, hogy a kisbabánk megfelelő helyen tudjuk tisztába tenni. Mindezt pedig úgy tudjuk megcsinálni, hogy közben a környezetet sem piszkoljuk össze, tehát ha mondjuk egy hófehér ágytakaró lenne a rendelkezésre álló felület, akkor sem feltétlen áll fenn annak a veszélye, hogy ezt baleset érje úgymond.

Ezeket a kendőket többször is fel lehet használni, hogyha tiszták maradnak, márpedig ha már belejöttünk a műveletbe akkor erre van esélyünk. A lord.shop.hu oldalon olyan pelenkázó lapot lehet kapni, ami rendkívül puha. 10 darabos kiszerelésben érhető el és bármelyik pelenkázó táskába belefér. Én már kinéztem magamnak, szerintem mindenképpen jó választás lesz. Ha gondoljátok, nézzetek körül ti is, mert még rengeteg babás holmit lehet tőlük rendelni a pelenkázó lap mellett.

pelenkázó lap