Vissza a kertbe: Újra olvasás, és újra gázpalack

A párommal és két barátommal 4 éve költöztünk fel Budapestre, amikor megkezdődtek az egyetemi tanulmányaink. Nagyon megszerettük a várost, és már az egyetemi éveink alatt itt helyezkedtünk el, itt rendeztük be az életünket. Fiatalként el sem tudtam volna ennél jobbat képzelni. Fiatalként. Aztán az idő múlásával mindannyiunknak más lett a fontos, és szóba került a költözés gondolata. Mi a párommal szerettünk volna kertes házba menni, hogy ha majd egyszer jönnek a kicsik, akkor meglegyen nekik minden a tökéletes gyerekkorhoz. Ugyanakkor a munka ide kötött minket, így a vidéket elvetettük. Maradt a köztes megoldás, az agglomeráció.

Pár hónap válogatás után megtaláltuk a tökéletes házat, és alig vártuk, hogy birtokba vehessük. Már láttuk magunk előtt, hogy mennyit fogunk a teraszon ülve olvasni, amit mindketten úgy szeretünk. Mindketten a kedvenc könyveinket csomagoltuk be először, amiket a nyári estéken akarunk majd olvasni, ha túl vagyunk a költözés hajráján is.

Tudtuk, hogy meg fog változni az életünk, azonban ezt csak a jó irányba képzeltük el. Csak abba gondoltunk bele, hogy milyen kényelmes lesz nekünk, milyen csodálatos életet élhetünk majd itt. Persze, ez így is van. Az életünk elmondhatatlanul csodás, amióta itt lakunk, azonban meg kellett tanulnunk alkalmazkodni a kertes házhoz, és ahhoz, hogy itt nem minden olyan kényelmes. Például hetente viszik a szemetet, nem két naponta. Nem árt néha locsolni és dudvázni. Illetve a gázt nem csak megnyitod, és készülhet az ebéd, hanem a palackos megoldás lesz a mindennapjaink része.

Elsősorban erről a problémáról írnék most pár szóban, ami nem is annyira probléma már. Nagyon pozitív tapasztalatokkal gazdagodtam, amikor megterveztem a kis életünket itt az agglomerációban, és kerestem az ehhez szükséges partnereket.

Szóval a tervezgetés közben rájöttünk, hogy a főzéshez nem csak a szószerinti hozzávalók beszerzésére lesz mostantól szükség, hanem, van egy plusz hozzávaló is, méghozzá a PB gázpalack. Ennélfogva keresnem kellett egy gázpalack eladó üzletet is, ahonnan könnyen be tudom majd szerezni ezt az eszközt.

Költözéskor út közben láttam egy táblát, amire ki volt írva, hogy “gázpalack eladó”, de végül nem ez lett a megoldás. Bár el akartam menni erre a telepre, hogy beszerezzem az első palackot, nem volt erre szükség, és milyen jó, hogy nem! Az új szomszéddal beszélgettem éppen, amikor megérkezett hozzá egy autó, egy PB gázpalackkal. Hát lehet ezt házhoz is! Erre eddig miért nem gondoltam! Megkérdeztem az új szomszédom, Robit, hogy honnan rendelte. Felírt nekem egy webcímet, azt mondta, látogassam meg az oldalt, érdemes. Megtettem, és azóta is innen rendelem a palackokat.

gázpalack eladó

Miről is van szó? A gazpalackfutar.com egy gázpalack eladó cég, akik Budapesten és a város 20 km-es körzetében szállítanak házhoz különböző termékeket, nem csak a szó szoros értelmében ismert gázpalackot. Megtalálható még a kínálatukban hélium palack, Co2 palack, argon és nitrogén palack, acetilén palack, oxigén palack, és corgon palack. Nem semmi. Nyilván, én a leggyakrabban a PB gázpalack készletet fogom igénybe venni, de jó tudni, hogy ez mind rendelkezésre áll, ha kell.

És mi a legjobb az egészben? Az, hogy nem másnapra rendelsz, vagy még késöbbre, hanem a kiszállítás még a rendelés napján történik, azaz akár 4 órán belül! Aki használ gázpalackot, az tudja, hogy ez milyen nagy kincs. Az emberek többsége nem figyeli minden egyes nap, hogy mennyi van még a palackba, és bizony tuti, hogy a legrosszabb pillanatban fog kifogyni a paalck tartalma, valószínű akkor, amikor épp egy vendégseregnek készülsz főzni.

Szóval hihetetlen, de rekord gyorsasággal képesek kiszállítani a rendelt terméket a raktárukból. Sőt, nem csak gyorsak, még rugalmasak is. Ez megint egy kiemelendő szempont, mert ha én ilyen gyorsan dolgoznék, nem biztos, hogy még az is beleférne, hogy alkalmazkodjak a vevőhöz, és akkor menjek, amikor épp neki jó. De nekik még ez is belefér. Telefonos egyeztetés során megbeszélheted a céggel, hogy mikor érsz rá, és akkor fog érkezni a palackod.

De ez még mindig nem minden! Nagyon szeretem azokat a cégeket, akik tényleg beleállnak abba, amit csinálnak, és ezt szívvel-lélekkel teszik. Persze, ez látszik a szolgáltatás minőségén is, mint jelen esetben a gázpalack eladó cégnél is. Azonban van egy-két plusz tényező, ami emeli a vásárlóélményt. Ilyen például a weboldal egyik menüpontja alatt található blog. Igen, blog! Egy gázpalack eladó cégnek is lehet blogja! Ezen az oldalon olyan cikkeket találsz, amik a cég tevékenységéhez szorosan kapcsolódnak. Van szó a palackok bérléséről, a palackok biztonságáról, és önmagában a házhoz szállításról is. Tulajdonképpen engednek benézni a kulisszák mögé, és elmondják, hogyan dolgoznak. Ez azért érdekes és különleges, mert így nagyobb bizalmat tudnak elérni a vevőknél, persze nem mintha amúgy ok lenne ennek ellenkezőjére. Természetesen a palackok használatához nem szükséges az a tudás, amit itt leírnak és átadnak, de azért mégis csak egyedi, és emeli a vásárlóknak nyújtott szolgáltatás minőségét.

Összességében egy nagyon különleges és hasznos cégről van szó. Gondolom nem kevés megrendelésük van, nem is tudom miért nem nekem jutott eszembe ez az ötlet. Óriási biznisz lehet benne, ha valaki ilyen jól csinál valamit. Azóta nem keresem a gázpalack eladó helyeket, hol akciós, hol olcsó, ilyenek, mert itt kényelmes és egyszerű! De biztos vagyok benne, hogy nem a kényelmesség és egyszerűség az a két tényező, ami önmagában ilyen sikeressé teszi ezt a vállalkozást. A fentebb leírtakból minden egyes szó egy indok arra, hogy ez a cég sikeres legyen. És igen, ezt igazán meg is érdemlik. Ha valaki ennyi mindent hajlandó megtenni egy ügyfélért, az legyen is sikeres. A szüleim is vállalkozók, és pont ez az, ami sikeressé teszi őket. Kell egy plusz dolog az üzletbe. Valami, amitől jobb lesz, mint a többiek. Hát a gazpalackfutar.com-nak több ilyen is van. Gyorsaság, pontosság, rugalmasság, vagy egy saját blog a neten. Ezek mind olyan dolgok, amik nem jellemzőek egy ilyen cégre, vagyis csak kevésre. És ez teszi őket jobbá.

Ha kíváncsi vagy, miről beszélek, próbáld ki. Biztosan vannak olyanok az olvasók között, akik gázpalackot használnak otthon, de ha nem is a PB-ről beszélünk, biztosan többen is használnak oxigén palackot, vagy akár hélium, esetleg Co2 palackot valamilyen célra. Ebben az esetben érdemes felhívni a céget. Miért mennél el mindig újat venni ezekből, vagy feltöltetni őket? Nem jobb, ha a palack jön házhoz, ráadásul akkor, amikor szeretnéd, és még így is gyorsan? Hát dehogynem jobb! Jobb, és még kényelmesebb is. De ha nem is kell most rendelned semmit, mentsd el az oldalt, és olvass bele a blogba! Néhány plusz infó sosem árt, és hidd el, egyszer Te is vásárló leszel!