Egy gondolatformáló könyv, ami elindított a környezettudatosság útján

Rengeteg könyv jelent meg az utóbbi időben a környezettudatosságról. Greta Thunber Ég a házunk című könyve, Daniel Golemantól a Zöld út a jövőbe és rengeteg olyan könyv is, amely nem csak globálisan, hanem mindennapi szempontból is vizsgálja ezt a témát. Rachel Carson Néma tavasz írása már ötven évvel ezelőtt felhívta a figyelmet arra, hogy a tudománynak ki kell vennie a részét a környezetvédelemből. Ennek a könyvnek a hatására meg is alakultak az első civil szervezetek. Azóta rengeteg olyan találmányról hallunk, amelyek kiszűrik a műanyagot a tengervízből, vagy ivóvízzé tudják alakítani az egyébként ivásra alkalmatlan vizet. De már a műanyagból készült építőanyagokra is láthatunk példát.

A háztatrtásban rengeteg apró dologgal közelíthetünk egy zöldebb világhoz. Ilyen apró változtatások lehetnek, hogy vászonzsákkal járunk bevásárolni. Vagy, hogy a boltokban kimérősen veszünk meg lehetőleg minden terméket. igyekszünk komposztálni, és figyelünk a víz- és áramfogyasztásunkra. Az is jó lehetőség, ha alternatív módszerekkel mosunk és takarítunk. Ez nagyban leegyszerűsíti a fogyasztói életmód túlhalmozását.

Mindenki tehet kisebb vagy nagyobb erőfeszítést a környezet védelméért

Én évek óta elhatároztam, hogy vidékre fogok költözni, és húsmentesen, növényeket termesztve igyekszem majd az önfenntartáshoz eljutni. A természet energiáiról nem akarok megfeledkezni, ezért szeretném, hogyha tudnám majd gyűjteni az esővizet és ha napelemmel lenne megoldva a házunk energiaellátása. Éppen ezért tájékozódtam a napelem rendszerekről, hogy a 10 kw napelem rendszer ár kategóriái közül mi a legjobb nekem.

Mire figyeljünk oda, hogyha napelemet szeretnénk telepíteni a házunkra?

Rengeteg mindent figyelembe kell venni, mielőtt napelemet telepítünk az ingatlanunkra. Előzetes felmérés során a napelemrendszer.info csapat megnézi, hogy a választott épület eleget tesz -e a kritériumoknak. Az épület tájolását, árnyékoltságát, a tetőszerkezetet és a tető dőlésszögét is megvizsgálják. A legjobb az, hogyha a dél.keleti vagy dél-nyugati elhelyezkedésű az épület, így mi előre tudunk majd figyelni erre, ha házépítésbe kezdünk vidéken.

Persze arra is fontos figyelni, hogy a tetőszerkezet elbírjon egy nagyobb súlyú napelem rendszert, és legyen széles is, hogy minél nagyobb felületen tudjon működni a napelemünk. A tető dőlésszögének a legjobb, hogyha a 25-45 fok környékén van.

Tehát mielőtt belevetjük magunkat a napelem vásárlásba, fontos, hogy ezeket ellenőrizzük, vagy kérjünk egy előzetes, ingyenes felmérést. A napelemrendszer.info oldalán online kapcsolattartásra is van lehetőség, így bármilyen technikai kérdéssel fel lehet keresni őket, hogyha nem vagyunk biztosak a dolgunkban.

Milyen típust válasszunk ?

A 10 kw napelem rendszer árairól is nagyon alapos tájékoztatást kaphatunk a napelemrendszer.info oldalán. A 10 kw napelem rendszer ára 3.330.000 forinttól elérhető. Ez elsőre soknak tűnhet, de belegondolva, hogy mennyit spórolunk vele hosszútávon, szerintem megéri. Ez egy Sharp típusú napelemrendszer, amelynek a teljesítménye 10 kWp, 3 fázisú csatlakozással ellátva.

A monokristályos félcellás napelem modul UV védelemmel és saválló acél tartószerkezettel van felszerelve. hasonló árkategóriában a bruttó 3.379.000 Ft-os változat IBC Solar gyártmányú, 3 fázisú és 10 kWp teljesítményű Sharp napelemrendszer, 330 monokristályos.

A harmadik árkategória pedig a 3.898.000 Ft-os, amelynél hasonlók a paraméterek, prémium kategóriás napelem optimalizátorral felszerelt napelem rendszert kapunk a pénzünkért. Ha te sem vagy teljesen tájékozott a témában és segítségedre van szükség, akkor a honlapon feltüntetett linken találsz útmutatást.

Mikor ez a tuti választás?

A napelem rendszernek köszönhetően ingyen állítasz elő energiát és közben kíméled a környezetet, és mégis szinte korlátlan energiát biztosít. Persze az esősebb napokkal számolni kell. A napfényesebb napokon megtermelt de nem elhasznált napenergiát te adhatod el az áramszolgáltatónak, hogyha a hálózatba visszatápláló napelem rendszert választasz.

Ezzel a berendezéssel már egy elektromos fűtésrendszert is tudsz biztosítani magadnak. A honlapon tudsz egy kitöltési lappal árajánlatot kérni, hogyha tetszik a lehetőség. Továbbá a honlapon találhatsz egy hasznos könyvhöz vezető linket is, amelyet aztán napelem kisokosként használhatsz.

A napelemek működése

A fenntartható fejlődés miatt a napelem jó megoldás lehet, hiszen így még az unokáinknak is marad energiaforrása, nem használunk el mindent. A napelem energiái ugyanis képesek megújulni, ellentétben a régebbi társaival. A nap energiája mellett nincs szükségünk más energiahordozókra ahhoz, hogy áramot nyerjünk. Ezzel a választással pedig csökkenthetjük az üvegházhatás túlzott jelenlétét. Gondolni kell a jövő nemzedékére és ha lehetőségünk van, akkor a napelemes energiaellátást választanai a családi házunkhoz.

10 kw napelem rendszer ár
napelem a jövőért

A soha el nem fogyó energia

A napelemrendszer.info oldalán segítenek a számunkra legmegfelelőbb rendszer kiválasztásában. Lehetőség van személyes vagy telefonos információ kérésre is, amit követően a cég szakemberei megnézik lakóhelyünket. Felmérik, hogy az adott ingatlan alkalmas -e arra, hogy napelemmel szereljük fel. Általában két ferde tetőre rakják fel a napelemeket, amik 35-40 fokos szögben dőlnek.

A nehéz napelemeket egy tartószerkezet segít a helyén tartani, így biztosítva a család biztonságát. Akiknek síktetős házuk van, se csüggedjenek, ott is megoldható a felhelyezése a napelemeknek, egy kis trükközéssel el lehet helyezni úgy a tartószerkezetet, hogy jó legyen a dőlésszög. Egy program segítségével modellezi a csapat a számunkra legmegfelelőbb rendszert, Utána szükség van még egy személyes konzultációra, ahol az ügyfél is elmondhatja a számára esetleg alkalmasabb megoldást. Ha nem klappol minden, akkor sincs gond, mert az irányösszegete megadhatjuk magunk is, és utána ez alapján alakítanak ki egy számunkra ideálisabb megoldást. Persze egy ekkora beruházásnál érdemes felmérni azt is, hogy mennyit spórolunk ezzel az elkövetkező években.

Persze nem csak a magunk számára de a természet és a zöldebb jövő számára is jó befektetés a napelem. Ezek után már nincs más dolgunk mint megállapodni, hogy mikor kezdődjenek a felszerelési munkálatok. A napelemredszer.info biztosít minket a gyors munkavégzésről, hogy mihamarabb élvezhessük a napelemes rendszerünket az otthonunkban. Ha esetleg egy elem hiányzik, azt nagyjából kettő héten belül beszerzik, de ha minden flottul megy, akkor akár két hónap alatt átalakulhat az otthonunk. Ezek után pedig csak élvezni kell a napelemes energia minden előnyét.

A napenergia előnyei-miért jó választás ?

A Nap energiája felelős a földi élet fenntartásáért, a naprendszer központi csillaga az, amely miatt a növények képesek a fotoszintézisre, és miatta ilyen kellemes az időjárás a Földön. A Nap nélkül a földi élet nem működhetne, hiszen a növények oxigén termelő fotoszintézise elengedhetetlen ahhoz, hogy mi és az állatok levegőhöz jussunk.

A megújuló energiák éppen ezért nagyon fontosak, hogy védjük a földi életet. A víz, a szél és a nap energiája a három megújuló energiaforrásunk. Természetesen a környezet szempontjából ezek alkalmazása jobb, mint a fosszilis, a kőolaj vagy a földgáz energiája. A kevésbé ismert vagy emlegetett megújuló energiaforrások is fontosak lehetnek, de nem a mi mindennapi életünkben, például az ár-apály energia vagy a biomassza energia.

A szél és a víz energiájának hasznosítása az óriási gazdaságokban nagyon kifizetődő. De ha csak kicsiny otthonunk energia ellátásában gondolkodunk, akkor bizony a napelem a legideálisabb.