Van, amit nem lehet a könyvekből megtanulni

Imádok olvasni, mégpedig azért, mert rengeteget tanulok általa. Van egy mondás, miszerint ha megfogalmazódik egy kérdés a fejedben, irány a könyvtár, hiszen valaki már biztosan írt róla könyvet.
Ez való igaz, hogy mindenről van könyv, de van, amit nem lehet onnan megtanulni. A gázszerelés például ilyen.

Egyedülálló nőként nincs borzalmasabb, mint amikor elromlik a gázkazán otthon. Nem mersz hozzányúlni, mert attól félsz, hogy levegőbe repül a ház, de anélkül búcsút mondhatsz a meleg víznek és még meg is fagysz.
Ez utóbbit volt szerencsém testközelből átélni, ugyanis a legjobbkor, januárban ment tönkre a kazánom. Enyhén szólva is tehetetlennek és kétségbeesettnek éreztem magam, viszont lépni kellett valamit, ha nem akarok éjjel hideg lakásban szundikálni.

Néhány telefon, és már meg is kaptam a tökéletes kontaktot: vizgazfutesszerelo24.hu. Az oldalon láttam, hogy 24 órás ügyeletük van, és mindenféle gázkészülékkel kapcsolatos problémát meg tudnak oldani. 30 éves tapasztalattal rendelkeznek, és bármilyen készüléket rendbe tudnak tenni, akár régi, akár új darabról van szó.

Kézbe is vettem a telefont, és tárcsáztam. Rögtön fel is vették, és egy kedves telefonos munkatárssal átbeszéltük, hogy mi a gond. Nem volt probléma, hogy nem értek hozzá, “női nyelven” elmondva is könnyedén rájött, mit akarok neki mondani.
Mivel éjszakára nem maradhatok fűtés nélkül, kihasználtam a gyorsaságukat. Akár 1 órán belül is helyszínre tudnak jönni, ha kell!

Nem is várattak sokat, hamarosan kopogtak a szerelők. Profi eszközökkel érkeztek, és mivel a telefonban már elmondtam, hogy milyen kazánom van, rögtön tudták is, hogy mivel kell kezdeniük.
Sajnos hamar kiderült, hogy a készüléket ugyan be tudják még üzemelni, hogy ne legyen gond az éjjel, de hosszútávra inkább azt javasolják, hogy cseréljem le így új, korszerűbb kazánra.
Miután befejezték az újbóli üzembe helyezést és javítást, átbeszéltük a további teendőket. Elmondták, milyen új típusú kazánok elérhetőek, melyik milyen árban van, és a szervizigényükre is kitértek. Ezek nagyon hasznosak voltak számomra, hiszen így kaptam egy kiindulópontot a gázkazáncserére.

Örültem, amikor befejezték a gázszerelést, és újra beindult a fűtés. Szerelővel még nem volt ilyen jó tapasztalatom. Látszik, hogy profi, korrekt, magas szaktudású embereket foglalkoztat a cég.

A telefonszámukat elmentettem, hogy meglegyen akkorra, amikor az új kazánt kell majd felrakni. Ha gázszerelésről van szó, csakis őket választanám!