Utazás

Utazni önmagában is öröm, nem véletlenül választják annyian, mint kikapcsolódási formát.

Akár ismert, akár ismeretlen vidéket keresünk fel, akiben rejlik némi minimális kreativitás, az mindig talál magának valamilyen elfoglaltságot, programot.

A lánybúcsú is remek apropója lehet egy kis kiruccanásnak, már ha a társaság úgy dönt, hogy ilyen formán adja meg a módját a dolognak.

Akár belföld, akár külföld, ez a kerek világ rengeteg újdonságot és izgalmat rejt magában, így az esemény is igazán különleges lehet.

Ha a forrásaitok engedik, akár egy tengerparti nyaralással is összeköthetitek, de egy lánybúcsú Balaton mellett megrendezve is ugyanolyan jó lehet. 

Külföldi kalandok

Strandolósak vagytok?
Vagy inkább kulturálisak?
Tulajdonképpen bármelyik lehetőség nyitott mindenki számára, hiszen itt van nekünk a nagy és nyitott Európa, hogy felfedezzük!
Az utazási irodák nem csak több hetes vakációkra vannak berendezkedve, a legtöbb kínálatában lehet találni pár napos, csoportos kiruccanásokat is.
Legyen akár karneválozás Velencében, strandolás a horvát tengerparton, sörtúra Csehországban, vár- és kastélytúra Németországban vagy Ausztriában, esetleg egy északi tengeri hajókázás Dániában, borkóstolás Franciaországban…
Feladatok

Legyetek akármire is fogékonyabbak, nagy valószínűséggel találni fogtok valamilyen szervezett utat, ahová csak be kell fizetni magatokat, és onnantól kezdve mehet a buli, amíg bírjátok költőpénzzel.

Rendszerint az ilyen kirándulások 3-4 naposak, és nagyobb csoporttal indulnak, de ha titeket nem zavar, hogy idegenek is lesznek a buszon, akkor ez az egyik legjobb lehetőség.

Általában az ilyen utazásokhoz szervezett programok is szoktak járni, benne vannak a csomagban, de itt felnőttekről beszélünk, nem egy iskolás csoportról, így ha nem akartok részt venni bennük, akkor nem feltétlenül kötelezőek.

Előnyük, hogy rendszerint a csoportvezető egyben idegenvezető is, így sok érdekességet megtudhattok az adott ország látványosságairól, de ha csak a buli kedvéért mentek ki, az is egy szempont.

Keményebb játékok

Lánybúcsú Balaton mellett tartva

A Balaton hazánk egyik ékköve, nem véletlenül járnak ide a turisták, nyaralni vágyók szerte Európából. Közép-Európa legnagyobb tavaként bőven van szórakozási lehetőség mindkét partján, a településeken egymást váltják a kulturális programok, éttermek, fesztiválok, szórakozóhelyek.
Mindemellett pedig strandolhattok, úszhattok, élvezhetitek a tó által kínált minden csodát.
A lánybúcsú Balaton nélkül is lánybúcsú, tudom, de miért hagynátok ki, ha itt van a lehetőség?
Még vezetni se kell senkinek, bőven elég vonatra szállni, társaságban úgyis repül az idő, és mire észbe kaptok, már ott is vagytok! A vitorlázás is egy remek lehetőség mind a kikapcsolódásra, mind a még közelebb kerülésre egymáshoz.

Érdemes megkeresni egy kimondottan ezzel foglalkozó profi céget, ahol akár különböző csomagokból is választhattok, attól függően, hogy mennyi időt szántok a hajókázásra, és mennyit a bulira.

A szeretnétek, akkor csak két óra, de ha úgy gondoljátok, akár az egész napot a vízen tölthetitek, korlátlan italfogyasztással, utána pedig este a kedvezményre jogosító karszalagokkal folytathatjátok a bulit, mondjuk Siófokon, így vízen és szárazon is egyaránt megadjátok a módját.

Ha rossz lenne az idő, akkor sincs baj, ugyanis a kikötői kantinban ugyanúgy ellehettek, szintén számolatlan mennyiségű itallal, és ha megéheznétek, akkor igény szerint étkeztetés is van.

Minek a Riviéráról álmodozni, ha itt van nekünk a Balaton?

Lánybúcsúhoz belföldön nem is biztos, hogy találnátok jobb helyet! 

Túrázva szép az élet!

Ha mégsem vagytok annyira strandolósak, akkor akár egy nagy hátizsákba is bepakolhattok, bakancsot húzhattok, és irány a vadregényes vidék!

Felfedezhetitek a hazai hegyeket, erdőket, sátrazhattok éjszaka, tarthattok bátorságpróbát, de akár egy kempingben is megszállhattok, ha ahhoz van kedvetek.

Ez egy kissé erőt próbáló formája a lánybúcsúnak, beismerem, de a belevaló sportos nőknek ez nem lehet akadály!

Nem kell napi 40 kilométert lesétálni, bőven elég, ha a saját tempótokban haladtok, netán néha elmentek egy-egy portyára az alaptáborból.

Ráadásul, ha vadkempinget tartotok, akkor nincs ember fia, aki rátok szólna, ha esetleg emelkedetté válik a hangulat az esti iszogatásban.

A túrázás mozogva kapcsol ki, egyszerre vagytok friss levegőn és együtt, és oda barangoltok el, ahová csak a pillanatnyi kedvetek tartja.

Érdemes azért felkészülni ezzel-azzal, nehogy az legyen a vége, hogy eltévedtek, és a sárga helikopter visz haza, de ha legalább egy talpraesett térképolvasó van a társaságban, akkor nem fogtok elveszni.

Ősszel azért óvatosan az ilyesmivel, az állatok, különösen az őzek, vaddisznók olyankor feszültebbek a párzási időszak és a kismalacok miatt, ettől függetlenül remekül ellehettek akár napokig is.

Ne gyújtsátok fel és ne szemeteljétek tele az erdőt, és akkor se Nektek, sem a természetnek nem keletkezik kára a találkozásból.

konkretkonyvek.hu